PREMI LLIBRETER 2020

08/11/2020
 • El Premi Llibreter és un guardó, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, que atorguen les llibreries de Catalunya i té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.

  El Premi Llibreter 2020 de Literatura Catalana l'ha rebut 'Ignot', de Manuel Baixauli perquè "tal com indica el títol, quan comences a llegir 'Ignot' entres dins d’un món desconegut, un món ple de dubtes, un món que tant podria ser imaginari com real". Segons els organitzadors, "Baixauli t'endinsa en un univers creatiu, desolador, angoixant moltes vegades, en el que no saps si és la teva ment o la seva pròpia història la que et juga una mala passada. Una literatura per creure, una literatura per llegir".

  "Si estic aquí ara és perquè tots, editors, correctors, premsa, crítics, llibreters i lectors m'heu fet confiança i heu mimat el meu llibre", ha dit Baixauli. "Vosaltres sou l'antídot del soroll i l'esperança de les veus silenciades, el tema que tracta precisament 'Ignot'".

  Altres Literatures

  El Premi Llibreter 2020 a d’Altres Literatures ha estat per 'Tardor', d’Ali Smith per ser "una obra de múltiples facetes que gravita sobre una relació de veïnatge d'on neix una afectivitat atípica i un aprenentatge mutu entre els dos protagonistes que creix amb els anys, i amb el Brexit de teló de fons. El seu estil narratiu intel·ligent incorpora trets de gran humanitat, intimistes i poètics amb moments d'humor àcid i d'altres amb dissertacions sobre temes d'actualitat i reflexions sobre l'Art. Aquests trets conformen un calidoscopi literari que fan d'Ali Smith una autora imprescindible".

  A través d'un vídeo, Ali Smith s'ha mostrat molt agraïda amb el premi. Laura Huerga, editora de Raig Verd, ha explicat que Smith és "una de les autores més importants que publica i no perquè sigui millor o pitjor que altres", sinó perquè la seva literatura l'ha impactat "d'una manera brutal". Creu que amb aquest premi la descobrirà molta més gent", ha afegit.

  Literatura infantil i juvenil

  El Premi Llibreter 2020 de Literatura Infantil i Juvenil de Literatura Catalana ha estat per 'Dunes. Diari d’un altre estiu, de Muriel Villanueva' perquè "la Duna torna un altre estiu per enganxar-te amb un nou diari, ple d’aventura, amistat, amor i valentia, i a la vegada per també donar consciència de l’ecologia i el boom immobiliari".

  Villanueva ha assegurat que el premi li ha arribat "en un moment molt bonic i especial". "Ser escriptor és per a mi una carrera de fons i és una tasca àrdua intentar sobreviure d'això". Ha explicat que aquest premi representa per a ella "una confirmació" que està "en procés de consolidació" i que" no s'està equivocant dedicant-se això, malgrat que a vegades tiraries la tovallola", ha afegit.

  El Premi Llibreter 2020 de Literatura Infantil i Juvenil d’Altres Literatures l'ha rebut 'Aristòtil i Dante descobreixen els secrets de l’univers' / 'Aristóteles y Dante descubren los secretos del universo', de Benjamin Alire Sáenz, editat per L’Altra Tribu (traducció de Maria Climent) i Cross Books (traducció de Sonia Verjovsky Paul), respectivament.

  Ha estat premiat per ser "un llibre fantàstic en què dos nois, diferents entre ells i una mica rars, tenen una amistat especial, una amistat per a tota la vida. Uneix-te a descobrir l’univers amb Aristòtil i Dante".

  Àlbum Il·lustrat

  El Premi Llibreter 2020 d'Àlbum Il·lustrat l'ha rebut 'Migrants' d’Issa Watanabe "per la manera com explica una realitat com la dels migrants i refugiats: amb valentia i mostrant-ne la duresa, i alhora amb esperança, preciosisme i detall". S'ha destacat "la manera d'expressar la por i la desesperació en situacions límits i alhora la capacitat de crear uns personatges que destil·len esperança (es cuiden entre ells, els infants juguen, es percep tendresa, el bosc floreix i guanya en color...)". "El més important del llibre és que genera una conversa sobre la migració i genera una reflexió als nens i als adults molt important en aquest moment", ha dit Issa Watanabe.

cercar...

Últimes entrades

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto